GÜNCELHABERLERTEKNOLOJİ

Türkiye’de ki Sanayi Sorunu | Sanayideki Ustalar

Mutlaka hepimizin sanayiye işi düşmüştür. Sanayiye girdiğimizde onlarca dükkan karşılar bizleri acaba hangisi daha iyi biliyor? hangisi daha ucuz? en kısa sürede hangisi halleder? gibi bir sürü sorular geçiririz içimizden.

Peki Türkiye’de bulunan ustaların çoğu gerçekten de işini hakkıyla yapıyor mu? Haksız kazanç elde eden sanayi ustaları var mı?

Sanayi Ustaları Ortalama ne Kadar Kazanıyor?

Öncelikle ustalarımızın aylık ortalama kazançlarına kısaca bir bakalım. Sanayi ustalarının maaşları, ustanın deneyimine, uzmanlık alanına, çalıştığı sektöre, firmanın büyüklüğüne ve bulunduğu bölgeye göre değişkenlik gösterebiliyor. Bir usta ayda 15 bin lira da kazanabilir 150 bin lira da. Bu tamamen bulunduğu yerin konumu, müşteri potansiyeli ve giderlere bağlıdır.

Doğru Ustayla Çalışmak

İşini doğru yapan ustayı bulmak her zaman kolay olmayabilir. Böyle durumlarda sanayiye gitmeden önce küçük bir araştırma yapabilirsiniz. Çevrenize danışabilir, Google’dan dükkanların yorumlarına bakabilir. Bulunduğunuz şehir veya ilçelerin yardım platformlarından destek alabilirsiniz.

Tek Bir Yere Bağlı Kalmayın

Sanayide fiyat araştırması yapmak önemlidir. Özellikle de büyük, masraflı bir problemimiz varsa fiyatlar dükkandan dükkana, ustadan ustaya değişkenlik gösterebilir. Belki tamir edilse kurtarılabilecek, onarılabilecek bir parçayı bazı ustalar değiştirmek isterken bazı ustalar ise parçayı değiştirmek yerine onarmayı deneyebilir ve sizin daha az para harcamanızı sağlayabilir.

Kötü Ustalar

Maalesef ki sanayilerimizde işini doğru yapan, müşterilerini kazıklamayan ustalarımız günden güne azalıyor. 1 günde onarılacak arabayı 4 güne hatta 1 haftaya teslim alın diyen (sözde) ustalar bile oluyor. Çünkü bir günde onarırsa alacağı ücret ile 4 günde onarırsa alacağı ücretin daha fazla olacağının bilincinde olduğu için 1 günde bitirebileceği işi 1 haftaya yaymayı tercih ediyor bazı ustalarımız.

Sonuç Olarak

Her ne kadar işini düzgün yapan, deneyimli, bilinçli ustalarımız olsa da; Müşterilerinden daha fazla para alabilmek için işin kurnazlıklarına kaçan ustalar olabiliyor. İşini düzgün yapan, kalifiye elemanların bazıları da yurtdışında çalışmayı tercih edince Türkiye’de kalifiye eleman sorunu da yaşanabiliyor. Devletin ve belediyelerin gerekli düzenlemeleri ve koordinasyon eksikliğinin gidereceğini umut ediyor, hepinize sağlıklı günler diliyoruz.

gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter hesabınızdan takip edebilirsiniz.

Resimler; Pixabay.com, Pexels.com aracılığı ile eklenmiş olup bazı görseller Twitter.com kullanıcısından izin alınarak eklenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir