HABERLERSON DAKİKA

Tarsus AVM’de Feci Olay! Yürüyen Merdiven Faciası

Tarsus’ta anne ve kızının yaralandığı yürüyen merdiven faciasında küçük kızın parmağı yürüyen merdivene sıkışarak koptu onu kurtarmaya çalışan annesinin ise saçı merdivenlere sıkıştı.

Tarsus’ta bir alışveriş merkezinde meydana gelen trajik olay, hem mağaza çalışanlarını hem de alışveriş yapanları şok etti. Bugün sabah saatlerinde, küçük bir kız çocuğu yürüyen merdivenden düşerek ciddi şekilde yaralandı. Kazanın ardından, küçük kızın parmağı koptu, annesi ise kızı kurtarmaya çalışırken yürüyen merdivenin dişlerine sıkışarak kafa derisinden ağır yaralandı.

Olay yerine acil sağlık ekipleri ve polis derhal sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralı anne ve kızı olay yerinde ilk müdahaleyi yaparak hastaneye sevk etti. Kız çocuğunun parmağının kopması ve annenin kafa derisinin yaralanması, sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesine rağmen ciddi bir travma olarak değerlendirildi.

kaynak: mersin duysun

Olay yeri inceleme ekipleri, kazanın nedenini ve nasıl meydana geldiğini belirlemek amacıyla detaylı bir araştırma başlattı. Alışveriş merkezi yetkilileri ve yürüyen merdiven üreticisi ile ilgili olarak soruşturma açıldı. Kazanın güvenlik önlemlerinde bir eksiklikten mi yoksa başka bir faktörden mi kaynaklandığı belirlenmeye çalışılıyor.

Kazanın ardından alışveriş merkezi kapalı alanlarda güvenlik önlemlerini gözden geçireceğini ve benzer olayların önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladı. Kamuoyuna duyurulan bilgilere göre, yaralıların sağlık durumları hakkında detaylı bilgi verilmedi, ancak her iki yaralının da tedavi altına alındığı belirtildi.

Olay, alışveriş merkezi çevresinde geniş bir üzüntüye yol açarken, çocuk güvenliği ve alışveriş merkezi güvenlik standartları üzerine yeniden bir değerlendirme yapılması gerektiği vurgulandı.

Ebeveynlerin Daha Dikkatli Olması Gerekiyor

Alışveriş Merkezlerindeki çeşitli unsurlar da çocukların hayatını tehlikeye atabiliyor. Yürüyen merdivenler, asansörler, otomatik kapılar ve çeşitli diğer aletler çocuklar için ne kadar güvenli? Bakımları ve kontrolleri ne derece düzenli yapılıyor? Alışveriş merkezlerinin de bu olaydan sonra daha dikkatli olmalarını temenni ediyoruz.

AVM’ler, alışveriş ve eğlence için harika mekanlar sunarken, çocukların güvenliğini sağlamak için çeşitli önlemler alınması gereken yerlerdir. Yürüyen merdivenler gibi unsurlar, çocuklar için özel riskler taşıdığından, hem AVM yönetimlerinin hem de ebeveynlerin bu riskleri minimize etmek için dikkatli olmaları gerekmektedir. İyi bir tasarım, etkili güvenlik önlemleri ve bilinçli ebeveynler sayesinde, çocukların AVM’lerde güvenli ve keyifli bir deneyim yaşaması mümkün olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir