SAĞLIKHABERLER

3 Adımda Sağlıklı Bir Kahvaltı | Kahvaltıda Olması Gerekenler

Sağlıklı bir kahvaltı; gününüzün zinde ve daha sağlıklı geçmesi için temel bir ihtiyaçtır ve günün en önemli öğünüdür. Nasıl sağlıklı bir kahvaltı hazırlayabilirim? Nasıl sağlıklı beslenirim? sorularına cevap arıyorsanız tam yerindesiniz. Sağlıklı bir kahvaltıda mutlaka olması gerekenleri sizin için listeledik.

AVOKADO

Son zamanlarda popüler olan bu meyve, vitamin ve mineral bakımından çok zengin. Üstelik Kardiyologlar da destekliyor ve kalp sağlığına çok iyi geldiğini söylüyor. Tüketim açısıdan artık küçük marketlerde bile bulunması açısından kolaylık sağlıyor.
Üstelik içerisindeki Magnezyum, B6, C Ve E vitaminleri bulunuyor.
Hamile annelerin de dostu olan Avokado, içerdiği folik asitle bebek gelişimini de destekler. Sağlıklı yağ içeren Avokadoyu her insan kolaylıkla tüketebilir.


Cilt sağlığına da iyi gelen Avokado, saçların da canlanması da katkıda bulunur.
Avokado, dilimlenerek ekmek üstlerine sürüp, bol baharatla tüketebilirsiniz. Üzerine tercihen limon ve tuz da eklenebilir.
Fakat karaciğer rahatsızlığı çeken ve kan sulandırıcı ilaç içen bireyler, bu meyveyi tüketmeden doktorlarına danışmalıdır.

YUMURTA

Kahvaltıların olmazsa olmazı yumurta, tok tutma özelliğiyle de bilinir. İçerdiği eşsiz protein bakımından saç, tırnak, cilt üzerinde de olumlu etkileri vardır.
Bir çok uzman, günde 2 tane yumurta yemenin sağlık açısından çok yararlı olduğunu söylüyor. Özellikle haşlanmış yumurtada bulunan demir, çinko ve fosfor protein bakımından çok zengin. Yumurtanın beyazı; A, B, B2, B5, B9, B12, D, E vitaminlerini barındırırken, Yumurtanın sarısı ise A,B, D, E vitaminlerini barındırır.
Kolesterol yüksekliği olan kişilere günde 1 yumurta yemeleri öneriliyor.

TAM TAHILLI EKMEK

Tam tahıllı ekmek, alışkanlık kazanıldığında devamlı istenilen bir ekmek türü. Lif kaynağı sayesinde sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlar.
İçerdiği B, demir, çinko, magnezyum ve folat gibi vitaminler bakımından oldukça zengindir. Düzenli olarak tüketildiği takdirde tok tutar ve kilo alınmasını önler.
Bunun yanında düzenli t olarak tüketilen tam buğday ekmeği , çok tahıllı ekmek , yulaf ve çavdar ekmekleri tüketimi karın çevresindeki yağlanmaları da azaltır.
Göz sağlığı için de faydalı olan bu ekmeği düzenli olarak tüketmenizde yarar var.

YULAF

İnsülin artışına iyi gelen Yulaf, sütle beraber tüketildiğinde de tokluk hissi verir ve gün boyu daha dinç ve zinde tutar.
İçerdiği yüksek lifin yanında vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Lif, sindirim sistemini düzenleyerek kolesterol seviyelerini de düşürür. Çocuklarda astım hastalığına iyi gelir. Cildi güzelleştirir ve canlılık verir. Aperatif olarak veya ara öğünlerde yoğurtla da tercih edilebilir.

MEYVELER VE MEYVE SULARI

Taze olan ve taze sıkılan meyveler ve meyve suları tercih edilmelidir. Çünkü besin ne kadar beklerse o kadar vitamin değeri azalır. Kahvaltılarda tüketeceğiniz muz, portakal, mandalina , greyfurt gibi meyveler ve meyve suları kahvaltılarınızda size bolca vitamin verecek ve gereken desteği sağlayacaktır.

SEBZELER

Kahvaltıların olmazsa olmazı domates, salatalık ve biberler de tok tutma özelliği ile bilinir. Kahvaltılarınızda tüketmek oldukça yararlı ve sağlıklıdır

Diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter hesabınızdan takip edebilirsiniz.

Resimler; Pixabay.com, Pexels.com aracılığı ile eklenmiş olup bazı görseller Twitter.com kullanıcısından izin alınarak eklenmiştir.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir